Menu Sluiten

Hoe een Brita-waterfles schoon te maken

Hoe een Brita-waterfles schoon te maken

Filterwaterflessen zijn een geweldige manier om onderweg te filteren. Filterflessen hebben geen speciale reiniging nodig, maar het is belangrijk om ze om de paar keer te wassen. Geef je fles een snelle handwas met warm water en een milde afwasmiddel. Filterflessen zijn ook zo ontworpen dat ze in de vaatwasser kunnen worden gewassen.

Haal de dop van de fles.


Verwijder altijd de dop voordat u de fles wast. Je kunt de dop apart met de hand afwassen of met de fles in de vaatwasser. Als je de fles met de dop in de vaatwasser zet, wordt hij niet helemaal schoon.

Verwijder het filter en leg het opzij.

Of je de fles nu met de hand of in de vaatwasser wast, verwijder altijd eerst het filter. Overmatig heet water kan het filter beschadigen of er deeltjes uit afgeven, wat de effectiviteit ervan vermindert. Zet het filter ergens schoon terwijl u de fles wast om te voorkomen dat het wordt verontreinigd.

Plaats de fles en de dop op het bovenste rek van de vaatwasser.

Brita waterflessen zijn ontworpen om wassen in de vaatwasser te weerstaan, maar het is belangrijk om ze alleen op het bovenste rek te wassen. Het bovenste rek is meestal beter voor plastic. Plaats de fles met de opening naar beneden.

Zorg ervoor dat de temperatuur van de vaatwasser lager is dan 50°C

Als uw vaatwasser een temperatuurinstelling heeft, zorg er dan voor dat deze de opgegeven temperatuur niet overschrijdt. Als er geen temperatuurinstelling is, raadpleeg dan de handleiding van de vaatwasser voor temperatuurspecificaties.
Als u de watertemperatuur van uw vaatwasser niet kunt bepalen, kunt u het beste uw waterfles met de hand wassen om te voorkomen dat u deze beschadigt.

Plaats de fles ondersteboven om te drogen.

Plaats de fles ondersteboven om te drogen.

Als uw vaatwasser de fles niet voldoende droogt, zet hem dan ondersteboven op een droogrek of op een schone handdoek en laat hem aan de lucht drogen. Als u de fles snel moet drogen, kiest u voor een papieren handdoek of een microvezeldoek om te voorkomen dat er doekvezels in de fles achterblijven.

Steek een washandje of schrobborstel in de fles om de zijkanten te krijgen.

Als u zeepwater schudt, wordt de fles grotendeels schoon, maar een snelle scrub maakt het werk af. Spoel zo goed mogelijk een washandje rond en haal het geheel naar binnen. Spoel daarna alle zeep uit.
Plaats de fles ondersteboven om te drogen of droog hem af met keukenpapier om te voorkomen dat vezels van een stoffen handdoek achterblijven.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *