Menu Sluiten

Hoe ik deze gefilterde waterflessen heb beoordeeld

Hoe ik deze gefilterde waterflessen heb beoordeeld

Ik heb vijf belangrijke criteria overwogen bij het gebruik van elke herbruikbare waterfles: filteren, materialen, smaak, gebruiksgemak en opruimen. Dit zijn allemaal factoren waarmee u rekening moet houden bij het zoeken naar een gefilterde waterfles – u wilt er een kopen die past bij de activiteit waarvoor u deze wilt gebruiken.
Als ik bijvoorbeeld op zoek was naar een gefilterde fles om mee te backpacken, zou ik niet voor de Brita kiezen. Ik zou ook niet investeren in de Grayl Geopress als ik alleen een fles nodig had voor leidingwater.
Omwille van veilig drinkwater, trokken twee vrienden en ik naar een zoetwaterbron in Zuid-Californië. We hadden het geluk een klein straaltje van een waterval te vinden in het Rancho Sierra Vista / Satwiwa Wilderness-gebied in het Santa Monica-gebergte, dat uitmondde in een reeks van vier kleine plassen water. Van de vier waterpoelen besloten we de flessen te testen in de fles die er het minst stagneerde (en de minste beestjes en kikkervisjes had). De dag voor de wandeling heb ik alle gefilterde waterflessen schoongemaakt en klaargemaakt volgens hun instructies . Ik vulde elke fles uit hetzelfde watergat en proefde het water uit elke fles ter plaatse. Ik dronk vervolgens een voor een uit de flessen en schonk er wat water in om te zien hoe schoon het eruit zag. Ik was klaar om indien nodig liters water te drinken en te blijven drinken tot ik de beste herbruikbare waterfles vond.

Filteren

Filteren

Welk filtermechanisme werd gebruikt en hoe goed filterde de fles verontreinigingen, bacteriën en virussen en andere onaangenaamheden uit het vermoedelijk niet-drinkbare water? Hebben de waterflesfilters na het filteren deeltjes in het water achtergelaten? Water “na filtering” betekent het water dat uit de drinktuit of het filterrietje komt. Zijn er vervangende filters?

Materialen

Waar is de fles van gemaakt? Roestvrij staal of kunststof? Als het plastic is, is het dan een BPA-vrije fles? Hoe duurzaam is de fles?

Smaak

Deze is vrij duidelijk. Hoe smaakte het water? Zijn er in het bijzonder overblijfselen van minerale geur of chemische smaak?

Makkelijk te gebruiken

Was de fles gemakkelijk te bereiden en in elkaar te zetten? Was het gemakkelijk om water in de fles te krijgen? Hoe was het debiet?

Opruimen

Wat moet je na gebruik doen met de fles? Hoe gemakkelijk is het om de fles schoon te maken en ervoor te zorgen dat hij klaar is voor je volgende avontuur?

Het hebben van een goed gefilterde waterfles voor schoon water is een essentieel onderdeel van avontuurlijke uitrusting, zoals elke enthousiaste persoon buitenshuis waarschijnlijk al weet. Of je nu een paar uur een korte wandeling maakt of dagen achter elkaar de wildernis in gaat, je wilt altijd toegang hebben tot schoon water en je wilt nooit dat je dorst krijgt. Je wilt geen liters gezuiverd flessenwater sjouwen, wat een milieupest is, om nog maar te zwijgen van zwaar en duur.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *